Puheenjohtajan tervehdys fukseille ja fuksinmielisille

Tervetuloa opiskelemaan fuksi 2016! Tervetuloa Jyväskylän Yliopistoon ja onnittelut mitä parhaimmasta alavalinnasta. Näiltä sivuilta löydät kaiken tarpeellisen ja tarpeettoman tiedon Ynnästä ja Ynnän toiminnasta.

Tärkein asia, mitä sinun tulee tietää, on se, että Ynnä on fysiikan, matematiikan, tilastotieteen ja tietotekniikan opiskelijoiden oma ainejärjestö. Ynnän tarkoituksena on toimia laitosten opiskelijain yhdyssiteenä, tukea heidän opintojaan, harrastuksiaan ja ammatillisia sekä sosiaalisia pyrkimyksiään, lisätä heidän yhteiskunnallista aktiivisuuttaan sekä valvoa ja huolehtia opiskelijajäsenten perusoikeuksista. Huomatkaa myös se, että tietotekniikalla on myös oma pääasiallinen ainejärjestönsä Linkki ja tilastotieteellä Tiltti. Näiden aineiden opiskelijat voivat luonnollisesti kuulua molempiin järjestöihin yhtä aikaa.

Tulkaa piipahtamaan Ynnän opiskelijatilassa ja toimistolla Mattilanniemen D-rakennuksen toisessa kerroksessa. Sohvat näyttävät tien ja tilakoodi on Mad242. Opiskelijatilasta löytyy kanssaynnääjiä, ilmaista kahvia ja teetä, Netflix ja pelikonsoleita, muita pelejä sekä mahdollisuus liittyä Ynnän jäseneksi ja vaikkapa ostaa haalarimerkkejä tai tilata haalarit.

Pidetään virsi kauniina ja lyhyenä, jotta teille pienille fuksipalleroisille jää aikaa selata sitä tärkeintä eli näitä sivuja. Ensimmäisiä asioita, joita sinun kannattaa tehdä, on liittyä Ynnän jäseneksi ja samalla sinut liitetään sähköpostilistalle, jos sitä et itse jo ole tehnyt. Jäsenyys on kymmenvuotinen ja maksaa vain 5 euroa.

Fukseille järjestetään monia mielenkiintoisia tapahtumia, joita voitte selata tapahtumat-sivulta ja viimeisimmät löytyvät myös näiden sivujen oikeasta reunasta. Tapahtumat ovat mitä mainioin tapa fukseille tutustua toisiinsa ja mikä tärkeintä, vanhempiin ynnääjiin sekä myös muiden järjestöjen fukseihin ja vanhuksiin. Ei me vanhat kovaa purra, ellei toisin pyydetä!

Tulette tutustumaan myös moniin muiden alojen opiskelijoihin. Lyhyen oppimäärän mukaan Ynnää lähimmät sisarjärjestöt ovat Radikaali (kemia), Syrinx (bio- ja ympäristötieteet), Linkki (tietotekniikka), Tiltti (tilastotiede) sekä Otsoni (ympäristötiede ja -teknologia). Fyysisesti lähinnä on kauppakorkeakoulun Pörssi, jonka tilat sijaitsevat MaD:n toisen kerroksen aulan toisella puolella. Paljon lisää matemaattis-luonnontieteellisen ja informaatioteknologian tiedekuntien vapaa-ajasta voit lukea sinulle saapuneesta Vaihtoehtoisesta Opinto-oppaasta. Löytyy myös verkosta.

Ynnä hyörii useassa sosiaalisessa mediassa ja suosittelenkin tilaamaan itsellesi kaikki kanavat. Ynnällä on Facebookissa virallinen sivu sekä jäsenistön käyttöön tarkoitettu ryhmä. Lisäksi Ynnä jakaa toisinaan Instagramiin kauniita kuvia nimimerkillä @ynnajkl

Sähköposti on silti yliopiston tärkein tiedotuskanava, joten pidäthän huolta, että olet kaikilla tarvittavilla sähköpostilistoilla. Ja luethan myös postisi päivittäin!

Fuksin tärkein YNNÄ-to-do-lista: – Liity jäseneksi – Liity sähköpostilistalle – Tykkää FB-sivusta ja liity ryhmään sekä seuraa Instagramissa – Osallistu FB-tapahtumaan Ynnän Fuksiviikot – Tilaa haalarit – Osallistu tapahtumiin – Vieraile opiskelijatilassa, juo kupponen jos toinenkin kahvia/teetä ja tutustu uusiin ihmisiin!