Ynnällä on olemassa perinneohjesääntö, joka määrittelee kunnia- ja ansiomerkkien sekä ainejärjestö- ja kunnianauhojen käytön. Perinneohjesäännön mukaan yhdistyksen kokous voi myös nimetä Ynnälle kunniajäseniä sekä myöntää kunniamainintoja.

Nauhat

Ynnällä on kahta erilaista nauhaa, joiden käytöstä perinneohjesääntö määrää.

Ainejärjestönauha

Ainejärjestönauhaa voivat kantaa kaikki Ynnä ry:n jäsenet ja sitä voi joko lainata panttia vastaan tai ostaa itselleen yhdistyksen hallitukselta. Nauhan ostaminen maksaa 10 euroa.

Juhlanauha

Juhlanauhaa saavat kantaa istuvan hallituksen jäsenet hallituskautensa ajan. Pysyvä käyttöoikeus juhlanauhaan on yhdistyksen hallituksen puheenjohtajistolla sekä kunniajäsenillä.

Ynnän merkit

Ynnällä on kunniamerkki sekä ansiomerkki ja ne myöntää yhdistyksen kokous hallituksen esityksestä. Hallitusmerkkiä saavat käyttää entiset ja nykyiset hallituksen jäsenet.

Kunniamerkki

Hallitusmerkki