Löytyykö sinulta vanha puhelin, jota et enää tarvitse ja haluat päästä siitä eroon? Nyt siihen on oiva tilaisuus, sillä lahjoittamalla vanhan puhelimesi, autat istuttamaan puun! Palkinnoksi saat haalarimerkin, ja jos puhelimesi on tarpeeksi hyväkuntoinen, saat vielä Semman lounaslipun!


Mistä on kyse?

Puiden istuttamisesta vastaa suomalainen yritys Tree Amigos, jonka missio on istuttaa miljoona puuta vuoteen 2021 mennessä. Yritys kierrättää vanhat puhelimet ja vastineeksi he istuttavat yhden puun per kierrätetty puhelin.
Miksi puhelin kannattaa kierrättää?Yhden puhelimen valmistaminen aiheuttaa 16kg hiilidioksidipäästöjä. Kahden vuoden käytön jälkeen päästöt nousevat 22kg, kun huomioidaan puhelimen energiakulutus.Yksi istutettu puu sitoo 1000kg hiilidioksidia, joten lahjoittamalla vanhan puhelimesi, tuet vastuullista ja ekologista kierrättämistä.


Miten toimia?

  • Nykäise hallituslaista hihasta Origolla :)
  • Kirjaa paikan päällä paperille nimesi, puhelimesi malli, yleistiedot puhelimen kunnosta (esim käynnistyykö puhelin, onko halkeamia jne) ja laita puhelimesi keräyslaatikkoon.

Jos tulee jotain kysyttävää, olethan yhteydessä hallituslaisiin!