05.02.2019    
16:15 - 19:00

In English below

Kuten moni teistä tietääkin, vuosi 2019 on vaalien vuosi. Tulossa on eduskuntavaalit huhtikuussa, europarlamenttivaalit toukokuussa ja syksyllä edessä on oman ylioppilaskuntamme edustajistovaalit!

Ynnä on toimintasuunnitelmassaan kuluvalle vuodelle linjannut, että nostamme esille vaikuttamisen tärkeyttä. Monelle politiikka kuulostaa etäiseltä ja kuivalta asialta, joka ei koske itseä. Todellisuudessa politiikkaa on kaikki itseä ja muita koskettaviin asioihin liittyvä vaikuttaminen ja tekeminen, eli se koskee meistä aivan jokaista! Kaikkien ei tietenkään tarvitse lähteä pyrkimään eduskuntaan, mutta jonkinasteinen perehtyminen yhteiskunnassamme tapahtuviin asioihin on jokaiselle suotavaa.

Jotta sen tekeminen ei olisi tylsää ja yksinäistä, Ynnä on päättänyt lähteä porukalla seuraamaan yliopistomme alaisten toimijoiden järjestämää vaalipaneelia tiistaina 5.2. klo 16.15 eteenpäin! Paikkana yliopiston päärakennus C1. Vaalipaneelissa on Keski-Suomen alueen eduskuntavaaliehdokkaita vastaamassa tärkeisiin kysymyksiin, painopisteenä etenkin yliopistoyhteisöllemme tärkeät aiheet. Osallistujana sinun ei tarvitse tietää etukäteen mitään, tilaisuus on oiva paikka saada nopea läpileikkaus siihen mikä on ajankohtaista poliittisesti!

Lähdetään yhdessä seikkailulle kohti Seminaarinmäkeä MaDn edestä klo 16. Jos luotat kykyihisi navigoida tuolla kukkulalla, voit liittyä seuraamme myös päärakennuksella. Tarjolla kahvia! Linkki järjestäjän FB-eventtiin.

 

Mitä? Vaalipaneeli
Missä? Yliopiston päärakennus
Milloin? Tiistai 5.2. klo 16.15
Miksi? Jotta saataisiin opintotukea tulevaisuudessakin
Mitä päälle? Haalarit

 

PS. Ynnän karaokeilta on heti vaalipaneelin jälkeen, eli siellä voi jatkaa syntyviä keskusteluja halutessaan. Sama pukukoodi kelpaa molempiin tapahtumiin!

 

 

In English

Ynnä is going to a panel discussion about the upcoming elections. Politics is not just boring stuff that old men discuss over coffee, politics is agreeing on things that concern us all. Panel discussion is on Tuesday 5.2. at 16.15 at the main building of university (C1). Coffee is offered. Link to FB event by the organizer.

We meet infront of MaD at 16 to navigate to the main building, feel free to join there or later at C1.

PS. Ynnä has a karaoke night on the same evening. This is a great opportunity to continue the conversations if you want to do so!