Ynnän sosiaalipoliittiset vastaavat, tuttavallisemmin sopot, ovat taho jonka puoleen voit milloin vain kääntyä kun kaipaat tietoa tai apua asumiseen, terveyteen, jaksamiseen, toimeentuloon, tasa-arvoon tai arjen pyörittämiseen liittyvissä asioissa tai jos olet havainnut tai kokenut kiusaamista tai häirintää kampuksella.

Nyt voit ottaa sopoihin yhteyttä myös anonyymisti tällä sivulla olevalla palautelomakkeella! Jos asia vaivaa sinua, me haluamme tietää siitä.

Kaikki sopojen kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, sopo ei ota yhteyttä keneenkään tai tee toimenpiteitä asiaasi liittyen jos et niin toivo. Sen sijaan mietimme ratkaisuja tilanteeseen, etsimme tietoa ja tahoja joista voi löytyä apua tilanteeseen tai halutessasi voimme viedä asiaa eteenpäin Ynnän, laitoksen tai yliopiston suuntaan tilanteesta riippuen. Minkään tilanteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin!

Lisätietoa opiskelijan hyvinvoinnin edistämisestä erityisesti löytyy netistä valtavasti. Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön sivuilla on terveydenhuollon ammattilaisten vinkkejä arjen hallintaan. Jyväskylän yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen osana Student Life -konseptia Opiskelijan kompassin, hyvinvoinnin edistämisen verkko-ohjelman. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta – JYY on kasannut sivuilleen valtavasti tietoa juurikin jyväskyläläisiä opiskelijoita varten. Nyyti ry, opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä yhdistys on myös kasannut sivuilleen paljon hyödyllistä tietoa, lisäksi he järjestävät mahdollisuuksia keskustella asioista anonyymisti internetin välityksellä!

Mikäli kaipaat järjestön ulkopuolista henkilöä johon ottaa yhteyttä kiusaamiseen tai häirintään liittyvissä asioissa, ovat JYYn häirintäyhdyshenkilöt käytössäsi. Lisätietoa ja ohjeet yhteydenottoon löydät täältä.

Ajankohtaista Ynnäläiselle

Kesätyöhaun aika on nyt!

Tammikuun pakkasten – tai loskan – keskellä kesätyöt voivat tuntua kaukaiselta asialta. Virhe! Kesätöiden metsästämisen aika on juuri nyt, jos töihin aikoo kesällä päästä.

Älä siis vitkuttele asian kanssa, päivitä CVsi, etsi sinua kiinnostavat paikat ja lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian. Todella monien paikkojen hakuaika on päättymässä aivan näinä päivinä, älä missaa unelmiesi kesätyötä tai mahdollisuutta laittaa muutakin kuin makaronia lautasellesi ensilukuvuonna.

Työpaikkoja (ja vinkkejä työnhakuun) löydät esim. TE-toimiston sivuilta ja JYUn työelämäpalvelujen listauksesta. Lisää linkkejä ja vinkkejä voit etsiä myös yliopistolaisille suunnatun Aarresaaren sivuilta. Onnea työnhakuun!

Yliopiston rakennusten sisäilma

Oletko huomannut ongelmia sisäilmassa jossakin yliopiston rakennuksista? Ilmoita havainnoistasi, ilman ilmoituksia asiaan on vaikea puuttua, eivätkä asioista päättävät ihmset välttämättä edes tiedä ongelmasta.

Tee palvelus itsellesi ja muille ja ilmoita havainnoistasi sisäilman suhteen! Voit ilmoittaa oireistasi ja havainnoistasi sähköpostitse osoitteeseen sisailma-asiat@jyu.fiOhjeita ja lisätietoa aiheesta löydät täältä.

Mikäli haluat lähettää viestiä sopoille voit tehdä sen tämän laatikon kautta.